Top 10 van must-see plaatsen in Charente-Maritime

Ontdek tijdens uw vakantie op Camping Ile d'Oléron de Charente-Maritime, de op één na belangrijkste Franse toeristische bestemming en het eerste toeristische departement aan de Atlantische kust! Om u te helpen bij de voorbereiding van uw verblijf, biedt de camping u zijn top 10 must-see sites in Charente-Maritime!

1. La Rochelle

La Rochelle is een echt openluchtmuseum en herbergt vele geklasseerde historische monumenten. Ontdek de middeleeuwse torens van de oude haven, de overblijfselen van de maritieme vestingwerken van de stad, de Grosse Horlogepoort, de gewelfde straten met vakwerkhuizen en prachtige herenhuizen, het stadhuis in renaissancestijl en de flamboyante gotische muur, het luxueuze Henri II-huis dat de collecties van de Archeologie- en Geschiedenisvereniging van Aunis herbergt... Als u met uw kinderen kampeert, mag u het La Rochelle Aquarium, het meest bezochte in Frankrijk, niet missen!

2. Fort Boyard

Het legendarische Fort Boyard, het meest emblematische monument van Charente-Maritime, wordt niet meer gepresenteerd. Vanaf het Ile d'Oléron of La Rochelle maakt u een wandeling over de zee met commentaar en een rondleiding door het Fort. Een ervaring die waarschijnlijk een van uw mooiste herinneringen aan een kampeervakantie in Charente-Maritime zal blijven!

3. Fort Louvois

In de buurt van de brug van Ile d'Oléron, bezoek Fort Louvois in Bourcefranc. Fort Louvois, gebouwd op de rots van Chapus door Vauban in 1691, is een kleine broer van Fort Boyard. Het is te voet te bereiken bij eb en per boot bij vloed, waarna u de kerker, de kazerne, de eetzaal, het kruitmagazijn, de officiers- en commandantenverblijven kunt bezoeken. Op de top van de hoogste toren kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de Coureau d'Oléron.

4. Het Ile de Ré

Net zo schilderachtig en prachtig als het Ile d'Oléron, biedt het Ile de Ré genoeg om al uw wensen te vervullen! Ontdek een dag lang de haven en de vestingwerken van Saint-Martin-de-Ré, de Abdij van de Châteliers, de Vuurtoren van de Walvis, de Klokkentoren van Ars-en-Ré, de middeleeuwse markt van La Flotte...

5. De citadel van Brouage

Gelegen tussen het Ile d'Oléron en Rochefort, is de citadel van Brouage een van de beroemdste toeristische trekpleisters van Charente-Maritime. U kunt de meer dan twee kilometer lange stadswallen, de "Halle aux vivres" (voedselmarkt), de kruitmagazijnen, de smederijen, de ondergrondse havens ontdekken voordat u door de kleine straatjes van het dorp slentert, langs de oesterhaven, rond de kunstenaarsateliers en kleine designwinkels.

6. De Rochefort werf

Het arsenaal van Rochefort, bijgenaamd "Versailles van de Zee", is de thuishaven van de Hermelien, een exacte replica van de driemaster La Fayette. Als het fregat niet op zee is, kunt u aan boord gaan en de verschillende plaatsen ontdekken waar de bemanning woont. U zult het bezoek graag voortzetten met een bezoek aan het Marinemuseum van Rochefort, zonder de Corderie Royale te vergeten, een majestueus 374 m lang schip waar de touwen van de Sun King's Navy werden gemaakt.

7. Talmont-sur-Gironde

Het dorp Talmont-sur-Gironde ligt op een rotsachtig voorgebergte en is een oude bastide met uitzicht op de monding van de Gironde. U kunt door de smalle straatjes wandelen, gekleed in stokrozen en bekleed met huizen met witte gevels en blauwe luiken, de versterkte kerk van Sainte-Radegonde aan de rand van de klif bewonderen... Door de wandeling te verlengen, wordt u ondergedompeld in een zachte, landelijke sfeer aan de zee die alle charme van deze "kleine stad met karakter" tussen de mooiste dorpen van Frankrijk maakt!

8. Mornac-sur-Seudre

Aan de oevers van de Seudre ligt dit kleine oesterdorpje, dat typisch is voor de Charente Maritime, in het hart van het koninklijke achterland. Hier kunt u vrolijk wandelen door de bloemrijke steegjes, de ambachtslieden ontmoeten in hun werkplaatsen en kraampjes, een wandeling maken rond de Romaanse kerk van Saintongeaise, naar beneden gaan naar de haven waar oud tuig ligt aangemeerd voordat u verdwaald raakt in de prachtige oesterlandschappen. Een verandering van omgeving gegarandeerd!

9. Saintes

Tijdens uw verblijf op de camping moet u ook Saintes ontdekken, een Gallo-Romeinse stad met meer dan tweeduizend jaar geschiedenis! Op het programma van uw bezoek: de arena van Saintes, de Romeinse boog van Germanicus en het nabijgelegen archeologisch museum, de thermen van Saint-Saloine, de kathedraal van Saint-Pierre, de vrouwenabdij of de Saint-Eutrope-basiliek. Als u de tijd heeft, maak dan een tochtje op een gabarre op de rivier de Charente of ga naar de abdij van Fontdouce, een voormalige benedictijnenabdij die in de 12e eeuw is gesticht.

10. De Marais Poitevin

Geef jezelf een groene pauze door het Marais Poitevin, bijgenaamd het Groene Venetië, te verkennen. Aan boord van een traditionele boot ontdekt u het natte moeras op de grenzen van Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vendée. In Charente-Maritime vindt u een aanlegsteiger in La Grève-sur-le Mignon en in Bazoin in de gemeente La Ronde. Een onvergetelijke reis in het hart van een geheim en bewaard gebleven universum dat alle kampeerders zou moeten verleiden op zoek naar wilde natuur.

LA ROCHELLE - Tours du Vieux Port © CMT17 E. COEFFE-2

 
Favoriete producten
Nieuw in 2020

Loggia Bay. Ontspan u op uw grote terras, de Loggia-baai, een familiestacaravan.

Reservering 2020

Wat dacht u van uw vakantie in 2020 op Oléron?

Paardrijden in Oléron

De manege van Airotel Oléron verwelkomt u het hele jaar door op het eiland Oléron.

Camping Airotel sur Oléron Wifi gratuit sur notre camping d'Oléron En camping aussi je trie ! Zéro déchet Oléron Qualité tourisme sur l'ile d'OléronCamping ANWB de Charente Maritime Camping ACSI sur l'île d'OléronCamping ANCV en Poitou Charentes Camping Key en Nouvelle Aquitaine Adhérent sur Oléron à la FFE Adhérent sur l'île d'Oléron de la fédération française des relais d'étape et de tourisme équestre Camping Pincamp Camping ADAC Camping VACAF