Camping in Château d'Oléron

Profiteer van uw kampeervakantie op het Ile d'Oléron in Château-d'Oléron om de citadel te ontdekken, de pittoreske straatjes van de historische wijk, en niet te vergeten de oesterhaven en de vele kleurrijke hutten, waarvan sommige zijn uitgegroeid tot de werkplaatsen van Oleronese makers, ambachtslieden en kunstenaars.

De citadel van het Château d'Oléron

De citadel, die in 1929 als historisch monument werd geklasseerd, is opengesteld voor het publiek. Het hele jaar door worden er rondleidingen aangeboden en in het seizoen, gedramatiseerde nachtelijke bezoeken met gidsen in historische kostuums! Na het passeren van de Koninklijke Poort ontdekt u de hoofdingang en de vesting, de gouverneurswoning, het voormalige arsenaal, de levensmiddelenwinkels, de voormalige kruitkamer en de kapel. In de citadel van Oléron vinden ook grote culturele en feestelijke evenementen plaats, zoals het festival Sites en Scène dat in augustus de esplanade overneemt.

Een beetje geschiedenis...

De citadel werd gebouwd op de fundamenten van het voormalige middeleeuwse kasteel van de hertogen van Aquitaine in 1630 in opdracht van Richelieu. Op het einde van de 17de eeuw werd de vesting uitgebreid en verbouwd door Vauban om het verdedigingssysteem van het Koninklijk Arsenaal van Rochefort te integreren. De citadel werd op 17 april 1945 tijdens een geallieerd bombardement gedeeltelijk verwoest en was in de 20e eeuw het onderwerp van talrijke restauratiecampagnes.

Een korte wandeling in het historische centrum

Tijdens een wandeling door het historische centrum van Château d'Oléron kunnen de kampeerders rondlopen in de markthallen, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 18e eeuw. Een paar stappen verderop staat een prachtige renaissancefontein die rijkelijk is bewerkt in een 17e eeuwse stijl met zijn gedraaide zuilen en gebeeldhouwde dolfijnen. Als men het bezoek voortzet, ontdekt men de kleine straatjes met traditionele huizen, waarvan de oudste uit de 17e eeuw dateert. U zult ook graag de Chemin des Remparts nemen en een circuit van 2,5 km volgen en de vele elementen van de vestinglijn ontdekken: loopbruggen, bruggen, slotgrachten, bastions en redans. Aan het einde van de route zijn er prachtige uitzichtpunten over de oesterhaven, maar ook over het eiland Aix, Fort Louvois en Fort Boyard!

De oesterkwekerij en jachthaven

De oesterhaven van Château d'Oléron is een van de meest exotische plaatsen om te wandelen op het eiland Oléron. Hoewel er steeds meer jachten in de haven van Château-d'Oléron zijn, blijft de oesterkweek zeer levendig. Tot vreugde van de vakantiegangers herbergen veel oude hutten, die ooit als schuur voor oesterkwekers werden gebruikt, nu kunstzinnige en ambachtelijke werkplaatsen, kleine kraampjes, oesterbars en restaurants. Hier kunt u een korte pauze nemen terwijl u wacht op de terugkeer van het tij van de oesterkwekers met hun armen vol oesterzakken. Dit is zeker het beste moment om de echte sfeer van de haven op te snuiven!

Om te zien, om te doen ook:

- De kerk van Notre Dame de l'Assomption, een imposant neoromaans gebouw, waarvan de toren bijna 40 m boven de grond uitsteekt.

- Het kanaal Ors, het langste en mooiste oesterkanaal van het eiland Oleron (1,5 km) waar de traditionele veelkleurige hutten staan.

- De Chantier Naval Robert Léglise, de laatste plaatselijke getuigenis van de houten scheepsbouw op het Ile d'Oléron, waar oude boten voor de ogen van de bezoekers worden gerestaureerd.

- De nautische basis van Château d'Oléron om uw favoriete watersport te beoefenen: catamaran, windsurfen, zeekajakken...

 
Favoriete producten
Nieuw in 2020

Loggia Bay. Ontspan u op uw grote terras, de Loggia-baai, een familiestacaravan.

Reservering 2020

Wat dacht u van uw vakantie in 2020 op Oléron?

Paardrijden in Oléron

De manege van Airotel Oléron verwelkomt u het hele jaar door op het eiland Oléron.

Camping Airotel sur Oléron Wifi gratuit sur notre camping d'Oléron En camping aussi je trie ! Zéro déchet Oléron Qualité tourisme sur l'ile d'OléronCamping ANWB de Charente Maritime Camping ACSI sur l'île d'OléronCamping ANCV en Poitou Charentes Camping Key en Nouvelle Aquitaine Adhérent sur Oléron à la FFE Adhérent sur l'île d'Oléron de la fédération française des relais d'étape et de tourisme équestre Camping Pincamp Camping ADAC Camping VACAF