Culturele uitstapjes op Oleron Eiland Musea, tentoonstellingen en rondleidingen

De vele musea, tentoonstellingslocaties, showtours, interpretatiecentra en rondleidingen zijn een uitstekende introductie tot de ontdekking van het eiland. De camping heeft een aantal ideeën geselecteerd voor culturele uitstapjes om uw vakantie in Oléron te verrijken.

La Cité de l'Huître, ontdekkingscentrum voor oesterkweek

Voordat u voet zet op het eiland, stopt u bij de Cité de l'Huître in Marennes aan de voet van het Oleron-viaduct. Door een gemarkeerd pad te volgen dat door het moeras van de Seudre slingert, tussen oestervijvers, oesterhutten en irrigatiekanalen, ontdekt u de geschiedenis van de oester in het stroomgebied van de Marennes-Oléron en alle kleine geheimen van dit juweel in het gastronomische erfgoed van Charente-Maritime. Het programma van het bezoek (telling 2u30): tentoonstelling van oude en huidige oesterkweekwerktuigen, creatieve workshops, leuke en interactieve activiteiten voor kinderen, filmvertoningen, uitleen van fietsen om de Chemin des Claires te berijden, proeven van gekookte oesters... en nog vele andere verrassingen om het bezoek meeslepend te maken!

Het Ecomuseum Port des Salines, met het label Pôle-Nature

Maak tijdens uw bezoek aan Grand-Village-Plage een stop bij het eco-museum Port des Salines en zijn 5 kleurrijke hutten om meer te weten te komen over het erfgoed van de zout- en moerassen!

Tijdens een rondleiding door het kweldergebied wordt uitgelegd hoe een kwelder werkt, de geschiedenis van de zoutwinning op het eiland Oléron en de voorouderlijke kennis van de sauniers. U ontdekt een interpretatieparcours, thematische tentoonstellingen, leuke en leerzame workshops voor kinderen... U kunt zelfs een boottochtje maken om de fauna en flora van het moeras te observeren! Aan het einde van het parcours wordt u een proeverij van lokale producten aangeboden.

Het Eco-boerenhuis van Grand-Village-Plage

La Maison Paysanne is een interpretatiecentrum gewijd aan de architectuur, de organisatie van de dorpen van het Ile d'Oléron en de eco-bouw. Door middel van een spannende museografische reis leert u alles over de traditionele leefomgeving van Oleron, duurzame ontwikkeling en de energie-efficiëntie van traditionele levensstijlen.

Het Ile d'Oléron Museum in Saint-Pierre d'Oléron

Ontdek de geschiedenis van het eiland Oleron, van het neolithicum tot nu! De verschillende zalen van het kunst- en etnografiemuseum van Saint-Pierre d'Oléron bieden een volledig overzicht van het erfgoed en de geschiedenis van Oléron (zoutwinning, oesterkweek, wijnbouw, gemmage, visserij...) rond een levende museografie: rondleidingen, interactieve toestellen, filmprojecties, geluidssferen... Voor kinderen: leuke activiteiten en een ontdekkingsparcours met een spelboek om te leren terwijl je plezier hebt!

Het vuurtorenmuseum van Chassiron in Saint-Denis d'Oléron

Het hele jaar door biedt het museumgebied [Vuurtoren van Chassiron] een spektakelparcours om zich in het hart van het leven van de zeelieden en boeren van het eiland Oleron te storten. U zult vele historische objecten, modellen, gefilmde beelden en getuigenissen ontdekken... Het bezoek duurt ongeveer 30 minuten, waarbij u zich laat leiden door het verhaal van een jonge schipbreukeling op de Pointe de Chassiron. Jong en oud zullen geboeid zijn!

De oesterkwekerij en het natuurgebied van Fort-Royer

Ten zuiden van Boyardville ligt de oester- en natuurlocatie Fort-Royer, een eeuwenoud oesterdorp dat leeft van de aanwezigheid van de oesterkwekers die er werken. De oesterkwekerij is open voor het publiek en organiseert rondleidingen in de oesterparken, workshops voor kinderen rond [oesterkweek], maar ook wandelingen in het natuurreservaat van Moëze-Oléron. Kampeerders kunnen het bezoek afsluiten met een proeverij van [typische oesterspecialiteiten]!

De nachtelijke rondleidingen van de zomer

In juli en augustus en volgens het seizoensprogramma van het Toeristenbureau kunt u deelnemen aan gekostumeerde rondleidingen om de geschiedenis van het eiland Oleron op een speelse manier te ontdekken. Ga naar de Citadel van het Château d'Oléron om in de voetsporen van zijne excellentie M. de Vauban te treden, aan de voet van de vuurtoren van Chassiron waar piraten en scheepswrakken op u wachten!

Om te zien, ook om te doen:

  • Het erfgoedcircuit van [Château d'Oléron]: een wandeling van 1u30 van het VVV-kantoor om de historische wijk, de kerk van Notre Dame de l'Assomption, de citadel, de oesterhaven en zijn hutten te ontdekken ...
  • Le Marais aux Oiseaux (Natuurcentrum) : een park voor de ontdekking van de wilde en huiselijke fauna met een educatieve roeping in het hart van het Ile d'Oléron (panoramisch observatorium en ontdekkingstochten van het natuurlijke erfgoed).
  • Le Marais des Bris: in de zomer worden er begeleide wandelingen, schattenjachten en themaworkshops georganiseerd om het ecosysteem van dit unieke gevoelige natuurgebied aan de Atlantische kust te ontdekken.
  • De Robert Léglise scheepswerf in de haven van Château d'Oléron waar oude traditionele boten worden gerehabiliteerd en vervolgens in de pertuis gaan varen...
  • Le Moulin des Loges, de enige getijdenmolen in de regio: rondleidingen en freesdemonstraties.
  • Bezoek aan de wijndomeinen van het Ile d'Oléron: de wijnbouwers openen de deuren van hun exploitatie voor u en bieden u de proeverij van Pineau des Charentes, Cognac, likeuren en "Vin de pays charentais - île d'Oléron" aan.

GRAND-VILLAGE-PLAGE - Port des Salines © CMT17 E. COEFFE-5

 
Favoriete producten
Nieuw in 2020

Loggia Bay. Ontspan u op uw grote terras, de Loggia-baai, een familiestacaravan.

Reservering 2020

Wat dacht u van uw vakantie in 2020 op Oléron?

Paardrijden in Oléron

De manege van Airotel Oléron verwelkomt u het hele jaar door op het eiland Oléron.

Camping Airotel sur Oléron Wifi gratuit sur notre camping d'Oléron En camping aussi je trie ! Zéro déchet Oléron Qualité tourisme sur l'ile d'OléronCamping ANWB de Charente Maritime Camping ACSI sur l'île d'OléronCamping ANCV en Poitou Charentes Camping Key en Nouvelle Aquitaine Adhérent sur Oléron à la FFE Adhérent sur l'île d'Oléron de la fédération française des relais d'étape et de tourisme équestre Camping Pincamp Camping ADAC Camping VACAF