Kampeervakantie op het eiland Oleron

U heeft ervoor gekozen om uw volgende kampeervakantie op het Ile d'Oléron door te brengen? Je zult niet teleurgesteld zijn! Met een klimaat dat profiteert van een zon die niets te benijden heeft aan dat van de Middellandse Zee, verleidt het grootste Franse eiland aan de Atlantische kust alle kampeerders die op zoek zijn naar authenticiteit en vrijheid. De prachtige Charentaise biedt een mozaïek van landschappen en sferen, een breed scala aan activiteiten en vrijetijdsbesteding voor het hele gezin, meerdere mogelijkheden om unieke en onvergetelijke ervaringen te beleven... Al uw wensen zullen worden vervuld!

Wilt u een natuurvakantie?

Tussen fijne zandstranden omzoomd door duinen en rotsachtige vooroevers, grote staatsbossen en kwelders, kwelders, weiden en rietvelden, biedt het eiland Oléron zijn bezoekers landschappen van oneindige variatie, schitterend in alle seizoenen!

Begin uw reis met een wandeling over het interpretatiepad van de haven van Les Salines naar Grand-Village-Plage om de wereld van de zoutmoerassen te ontdekken. Doorkruis de Pertuis de Maumusson per kano en kajak met zijn hemelse landschappen van fijn zand en dennenbossen voordat u zich komt opladen in het staatsbos van Saint-Trojan-les-Bains, het grootste bos van het eiland Oléron. Als u naar Dolus d'Oléron gaat, in het hart van het eiland, zult u graag verdwalen in de Marais aux Oiseaux, waar elk jaar enkele honderden zieke of gewonde dieren worden behandeld. Tijdens een bezoek aan Boyardville en omgeving kunt u de oesterbanken en de lange rijen bouchots ontdekken. Ga dan naar de vuurtoren van Chassiron, op het noordelijkste puntje van het eiland. Dit is waar je de laatste vissluizen van Oleron kunt zien.

Als kampeervakanties synoniem zijn met fietsen, zult u blij zijn te weten dat het eiland Oléron bijna 160 km aan fietsroutes heeft. Of u nu sportief bent of een liefhebber van korte gezinsritten, u kunt fietsen door de bossen met zeedennen en steeneiken, langs de met mimosa's en tamariskenbomen begroeide duinen, door de met riet begroeide moerassen en tot aan de met stokrozen begroeide steegjes van de dorpjes van Oléron... U zult al snel merken dat het eiland Oléron een echte drijvende tuin is die dient als een natuurlijke omgeving voor een kleurrijke en geurige flora, een oase van rust en ongerepte natuur voor een overvloed aan wilde dieren.

Zin in een vakantie aan zee?

Met bijna honderd kilometer kustlijn is het Ile d'Oléron een ideale bestemming voor een kampeervakantie aan de Atlantische kust!

De kustlijn van Oleron is de thuisbasis van vele stranden die trots zijn op de "Blauwe Vlag". Aan de oostkust zijn de mooie stranden van La Brée-les-Bains en Les Saumonards in Saint-Georges-d'Oléron in de zomer populair bij gezinnen. In het westen zijn er wildere plekken en grote zandvlaktes die geschikt zijn voor een groot aantal watersporten: zandzeilen, surfen, kitesurfen, stand up paddle, zeekajakken, jetskiën, duiken... Een andere ontdekking, de haven van La Cotinière! Het is een echte kleine mierenhoop met het dagelijkse kleurrijke ballet van vissersboten. U zult zich graag laten meeslepen door het bruisende leven dat de hele dag op de kades heerst. Als u ten slotte op zoek bent naar de beste visplek te voet op het Ile d'Oléron, raadt de camping u aan om naar de Passe de l'Ecuissière in Dolus d'Oléron te gaan.

Op zoek naar cultuur en erfgoed?

Profiteer van uw verblijf op de camping in Oléron om de geschiedenis van het eiland te ontdekken en de vele musea en geklasseerde monumenten te bezoeken die deel uitmaken van het rijke culturele erfgoed van Oléron.

Treed in de voetsporen van Vauban en ontdek de militaire architectuur in Charente-Maritime door een bezoek te brengen aan de citadel van het Château d'Oléron, het Fort des Saumonards, en niet te vergeten het Fort Boyard, voor de kust van Boyardville. Ontdek in Saint-Pierre d'Oléron het Maison des Aïeules, het huis van de familie van de schrijver Pierre Loti. Wandelend langs de kant van Saint-Denis d'Oléron aan het noordelijke uiteinde van het eiland, biedt de Vuurtoren van Chassiron u het bezoek aan zijn museum "parcours spektakel" geleid door het verhaal van een jonge schipbreukeling. In Saint-Trojan stort u zich in het hart van de Belle-Epoque door de prachtige villa's uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw te bewonderen die aan de kust staan. Het culturele erfgoed van het Ile d'Oléron is ook de wijnbouw, de oudste traditionele activiteit van het Pays Marennes-Oléron. Als u een wijnliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent om de Oleron-wijngaard en zijn gastronomie te ontdekken, kom dan de wijnbouwers ontmoeten die de deuren van hun boerderijen voor u openen. Aan het einde van het bezoek kunt u zich laten verleiden tot een proeverij van Pineau des Charentes, Cognac en "vins de pays charentais - l'île d'Oléron".

 
Favoriete producten
Nieuw in 2020

Loggia Bay. Ontspan u op uw grote terras, de Loggia-baai, een familiestacaravan.

Reservering 2020

Wat dacht u van uw vakantie in 2020 op Oléron?

Paardrijden in Oléron

De manege van Airotel Oléron verwelkomt u het hele jaar door op het eiland Oléron.

Camping Airotel sur Oléron Wifi gratuit sur notre camping d'Oléron En camping aussi je trie ! Zéro déchet Oléron Qualité tourisme sur l'ile d'OléronCamping ANWB de Charente Maritime Camping ACSI sur l'île d'OléronCamping ANCV en Poitou Charentes Camping Key en Nouvelle Aquitaine Adhérent sur Oléron à la FFE Adhérent sur l'île d'Oléron de la fédération française des relais d'étape et de tourisme équestre Camping Pincamp Camping ADAC Camping VACAF