Camping bij Fort Boyard

Profiteer van uw kampeervakantie op het Ile d'Oléron om de droom van een kind in vervulling te laten gaan, namelijk het ontdekken van Fort Boyard! Vanuit de haven van Saint-Denis d'Oléron of Boyardville kunt u uzelf trakteren op een onvergetelijke cruise en de kolos van de zeeën vanuit elke hoek aanschouwen. Verbazing gegarandeerd voor jong en oud!

Hoe ga je naar Fort Boyard?

Helaas is Fort Boyard niet te bezoeken, althans niet van binnenuit...U kunt echter wel varen in de Pertuis d'Antioche en heel dicht bij de indrukwekkende muren van het fort komen. Van april tot eind september biedt het bedrijf Inter-Iles verschillende formules aan om het Fort Boyard vanaf zee te bewonderen: een korte wandeling van een uur, een cruise met een becommentarieerde benadering van het Fort en een tussenstop van een dag op het eiland Aix of La Rochelle, een wandeling met een rondleiding door het Fort Boyard en het eiland Aix? Als je een zeevarende geest hebt, zal je verwend worden voor de keuze!

Vanaf de camping Airotel Oléron,

U hoeft alleen maar de haven van Saint-Denis d'Oléron of Boyardville / Saint-Georges d'Oléron te bereiken:

- Kassa in Boyardville : op de havenparking (achter de markt) - Kassa in St-Denis d'Oléron : naast de havenkapiteinsdienst (vertrek alleen in juli en augustus)

Het kleine verhaal van Fort Boyard

In de zeventiende eeuw is Colbert, minister van Lodewijk XIV, van plan een fort op zee te bouwen om de verdediging van de rede van het eiland Aix en het arsenaal van Rochefort te versterken. Gezien de omvang van de taak wordt het project voortdurend uitgesteld en zelfs de grote Vauban blijft totaal verbijsterd over deze faraonische uitdaging.

Pas in het begin van de 19e eeuw kwam het idee weer naar voren onder de impuls van Napoleon Bonaparte, toenmalige Eerste Consul. Het werk begon in 1804 en werd voltooid in 1857 tijdens het bewind van Louis-Philippe. Ironisch genoeg, door de vooruitgang van de artillerie die kruisvuur tussen Oleron en Aix mogelijk maakt, werd Fort Boyard al snel achterhaald. De Charentais noemden het toen het "fort van de nutteloze".

Na enkele jaren dienst werd het eindelijk omgevormd tot een gevangenis, met name voor communards en gevangenen die naar Nieuw-Caledonië vertrekken. In het begin van de 20e eeuw raakte het in verval en werd het het voorwerp van de begeerte van vele plunderaars (bronzen, kanonnen, stukken hout en raamwerk, deuren, ramen, luiken... alles gaat daar naartoe!).

Eind jaren zestig werd het gebruikt als decor voor een paar films voordat het in 1990 eindelijk het nageslacht bereikte dankzij de uitzending van de beroemde televisiespelshow, die nu naar zo'n dertig landen wordt geëxporteerd. Een mooie wraak voor het "fort van de nutteloze"!

Fort Boyard in cijfers

- 2.400 m: afstand tussen het fort en het Ile d'Oléron - 68 m lang - 31 m breed - 20 m hoog - 30 jaar werk (cumulatieve duur) - 160.000 m3 (totaal volume van het gebouw) - 80.000 m3 as uit de groeven van Crazannes.

 
Favoriete producten
Nieuw in 2020

Loggia Bay. Ontspan u op uw grote terras, de Loggia-baai, een familiestacaravan.

Reservering 2020

Wat dacht u van uw vakantie in 2020 op Oléron?

Paardrijden in Oléron

De manege van Airotel Oléron verwelkomt u het hele jaar door op het eiland Oléron.

Camping Airotel sur Oléron Wifi gratuit sur notre camping d'Oléron En camping aussi je trie ! Zéro déchet Oléron Qualité tourisme sur l'ile d'OléronCamping ANWB de Charente Maritime Camping ACSI sur l'île d'OléronCamping ANCV en Poitou Charentes Camping Key en Nouvelle Aquitaine Adhérent sur Oléron à la FFE Adhérent sur l'île d'Oléron de la fédération française des relais d'étape et de tourisme équestre Camping Pincamp Camping ADAC Camping VACAF