Oleron, land van smaken

Profiteer van uw kampeervakantie op het Ile d'Oléron om het gastronomische erfgoed en de smaken van de regio te ontdekken! Er is geen tekort aan mogelijkheden om de uitstekende producten van Oleron te proeven, of het nu op de markten van het eiland is, aan de tafel in restaurants, in kleine winkels of direct bij de producent! Om u te laten watertanden, biedt de camping u een kleine selectie van culinaire specialiteiten aan... om van te genieten met uw ogen dicht!

De Marennes Oléron-oesters: een IGP en twee Label Rouge.

Dankzij de rijping in claires krijgt de Marennes Oléron-oester een onnavolgbare smaak, een vlezige textuur, stevig en knapperig tegelijk! Een juweel van de lokale gastronomie, de Fine de Claire verte en de Pousse en Claire (beide met het label Label Rouge), maar ook de Spéciale kan het hele jaar door worden genoten! Onze suggestie: eet ze gewoon op, met een druppeltje citroen- of sjalottenazijn, brood en boter!

Vis en zeevruchten uit Oleron

Lijnen, tarbot, mager, zeebrasem, tong, koppotigen, langoustines, kreeften... in totaal zijn er bijna 90 soorten vis die vers uit de ruimen van de vissersboten van La Cotinière komen. De beste plaats om de beste vis te kopen? De "Marché de la Victorine" in La Cotinière natuurlijk! In het Ile d'Oléron wordt ook zalm gerookt op de ouderwetse manier met beukenhout, een niet te missen specialiteit!

De uitbarsting van gerookte mosselen met dennennaalden

Wie heeft nog nooit de beroemde bouchotmosselen geproefd tijdens zijn vakantie in Charente-Maritime? Op het Ile d'Oléron worden ze bereid in "églade", gekookt in dennennaalden. Vergezeld van een glas Charente landwijn is het een echte traktatie en je vergeet al snel de gefrituurde mosselen!

Charentaiswijnen, cognac en pijnbomen

De Pineau des Charentes, verkregen door het mengen van druivenmost en cognac brandewijn, is een zoet smakende wijn die als aperitief kan worden geserveerd. U zult genieten van het gekoeld en bij voorkeur zonder ijs. Voor speciale gelegenheden kunt u zich richten op een cognac die jarenlang in eikenhouten vaten heeft gerijpt! Kies rond een goede maaltijd een fles rode, rosé of witte Vin de Pays Charentais - Ile d'Oléron (IGP). Met mate te consumeren natuurlijk!

"Het bier van de schipbreukelingen" waardoor de rietjes omkeren!

Blond, bruin, rood of amber, op smaak gebracht met gember, framboos of kardemom... de degustatiebieren van het Ile d'Oléron doen alle hopliefhebbers vallen! De Brasserie artisanale des Naufrageurs in Saint-Georges-d'Oléron mag er trots op zijn dat ze sinds haar oprichting in 1995 al drie gouden medailles heeft gewonnen op de nationale bierwedstrijd!

De fleur de sel van de Port des Salines

Deze kleine witte kristallen die zich aan het oppervlak van de kwelders vormen, zijn het "witte goud" van de Oleronese sauna's. Van een ongeëvenaarde witheid en smaak, Fleur de Sel begeleidt gekookte vis- of vleesgerechten en geeft karamels en pure boter Charentaise taarten een unieke smaak. Aarzel niet om wat mee terug te nemen, want het wordt al snel een essentieel ingrediënt in uw kookkunst!

 
Favoriete producten
Nieuw in 2020

Loggia Bay. Ontspan u op uw grote terras, de Loggia-baai, een familiestacaravan.

Reservering 2020

Wat dacht u van uw vakantie in 2020 op Oléron?

Paardrijden in Oléron

De manege van Airotel Oléron verwelkomt u het hele jaar door op het eiland Oléron.

Camping Airotel sur Oléron Wifi gratuit sur notre camping d'Oléron En camping aussi je trie ! Zéro déchet Oléron Qualité tourisme sur l'ile d'OléronCamping ANWB de Charente Maritime Camping ACSI sur l'île d'OléronCamping ANCV en Poitou Charentes Camping Key en Nouvelle Aquitaine Adhérent sur Oléron à la FFE Adhérent sur l'île d'Oléron de la fédération française des relais d'étape et de tourisme équestre Camping Pincamp Camping ADAC Camping VACAF