Bezoek aan de vuurtoren van Chassiron in Saint Denis d'Oléron

De vuurtoren van Chassiron, op weg naar het "einde van de wereld".

Tijdens uw vakantie op camping Ile Oléron bij Saint-Denis-d'Oléron is de vuurtoren van Chassiron een van de onmiskenbare kenmerken van uw ontdekking van het Ile d'Oléron. Na de klim naar de top van de vuurtoren met een spectaculair panoramisch uitzicht, bezoek je het museum, de vuurtorenwachterswoning en de tuinen.

Een adembenemend uitzicht op het Ile d'Oléron en de hele kustlijn!

U moet de 224 treden van de vuurtoren van Chassiron beklimmen om de 46 meter hoge top te bereiken en te genieten van een prachtig uitzicht tussen hemel en zee. Het resultaat is een ongelooflijk landschap dat alle inspanningen van de dag beloont, een adembenemend 360° panorama over het eiland Oléron en de oceaan, de visserssluizen en het Antioche-baken, maar ook over het beroemde Fort Boyard, het eiland Ré, het eiland Aix en La Rochelle.

Het museum van de vuurtoren en de voorstelling "Les Gens de la Côte".

Het museum bevindt zich in het hart van de vuurtorenrotonde. U kunt een spannend spektakelparcours volgen, geleid door het verhaal van een jonge gestrande schipbreukeling op de Pointe de Chassiron. In elk van de 6 zalen ontdekt u talrijke historische voorwerpen, getuigenissen, modellen en filmprojecties die de bezoeker onderdompelen in het dagelijkse leven van de zeelieden en boeren van Oleron. Als u tijd heeft, maak dan een kleine omweg naar het "Maison de la Pointe" - het voormalige vuurtorenwachtershuis - waar tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden en waar educatieve workshops worden gegeven over de kennis van het zeemilieu.

De vuurtorentuin "la Rose des vents paysagère" (de landschappelijke windroos)

Verlaat Chassiron niet voordat u de tuin in de vorm van een kompasroos ontdekt. De tuin is gelegen aan de voet van de vuurtoren en heeft het label "opmerkelijke tuin". Het wordt bewoond door talrijke soorten grassen, sierplanten, rozen (21 soorten), maar ook door een moestuin en wijnstokken. Het is leuk om de raadsels op te lossen om de geschiedenis van de vuurtoren, de diversiteit aan zeedieren en de bijzonderheden van het voorland te ontdekken. We leren kleine anekdotes met behulp van informatieve terminals, kaarten, draaitafels, scopes, audioterminals...

Het kleine verhaal van de vuurtoren...

Om het risico op scheepswrakken aan de noordkust van het eiland te beperken, liet Colbert in 1685 een eerste brandweerkazerne bouwen om de ingang van de doorbraken te markeren. In 1836 werd het gebouw vervangen door een modernere en efficiëntere vuurtoren om zeelui te begeleiden, de Chassiron vuurtoren! In die tijd was het helemaal wit en pas in 1926 werd besloten om drie zwarte strepen te schilderen om het te onderscheiden van zijn buurman, de vuurtoren van Baleines op het Ile de Ré.

 
Favoriete producten
Nieuw in 2020

Loggia Bay. Ontspan u op uw grote terras, de Loggia-baai, een familiestacaravan.

Reservering 2020

Wat dacht u van uw vakantie in 2020 op Oléron?

Paardrijden in Oléron

De manege van Airotel Oléron verwelkomt u het hele jaar door op het eiland Oléron.

Camping Airotel sur Oléron Wifi gratuit sur notre camping d'Oléron En camping aussi je trie ! Zéro déchet Oléron Qualité tourisme sur l'ile d'OléronCamping ANWB de Charente Maritime Camping ACSI sur l'île d'OléronCamping ANCV en Poitou Charentes Camping Key en Nouvelle Aquitaine Adhérent sur Oléron à la FFE Adhérent sur l'île d'Oléron de la fédération française des relais d'étape et de tourisme équestre Camping Pincamp Camping ADAC Camping VACAF